Machinery förvärvar Finlands ledande leverantör av betongmaskiner

Onsdag 5 juni 2019

“Strategin för Machinery Group är att expandera organiskt och via förvärv för att därigenom stärka bolagets position som en industriell partner på den finska marknaden. Machinery Group har utvecklats mycket starkt under de senaste åren och vi har framgångsrikt kompletterat denna utveckling med förvärv. Tornokone har en marknadsledande position inom som sin sektor på den finska marknaden och har representerat Putzmeister i flera decennier. Jag är därför mycket nöjd attTornokone har anslutit sig till vår koncern”, kommenterar Simon Hallqvist, Styrelseordförande Machinery Group Oy.

 

”Jag är glad att bolaget kan välkomna ett nytt starkt ägarskap som delar samma värdegrund och företagskultur med fokus på kunder, partners och anställda. Nu när Tornokone är del av Machinery Group har vi en ännu starkare grund för expansion och utveckling”, säger Kari Setälä, Verkställande direktör, Tornokone Oy.

 

”Målet för Machinery Group är att förbättra konkurrenskraften för finsk industri. Tack vare denna investering har utbudet av produkter och tjänster som Machinery Group kan tillhandahålla utökats. Putzmeister är en marknadsledande aktör inom processutrustning för betong, även i Finland. Vi ser att det finns synergier med dess produkterbjudande som gör att vi kan expandera vår verksamhet inom bygg- och anläggningsrelaterade maskiner. Vi önskar alla anställda och kunder till Tornokone varmt välkomna till Machinery Group”, säger Marjukka Virkki, Verkställande direktör, Machinery Group Oy. 

 

Tornokone Oy är en ledande leverantör av maskiner och utrustning till betongindustrin i Finland. Produkter inkluderar betongpumpar, stationer och process och transportutrustning över hela Finland. Omsättningen uppgick 2018 till EUR 15,9 miljoner. Utöver försäljning av maskiner och utrustning, tillhandhåller Tornokone också försäljning av begagnad utrustning samt omfattande tjänster som inspektion, service och utbildning. Samarbetet mellan Kari Setälä och Putzmeister har en historik sedan 1980-talet. Tornokones produkter och tjänster kommer att stärka Machinery Groups erbjudande inom bygg-och anläggningssektorn.

 

Machinery Group är ett finskt företag som grundades 1911 och är ett av Finlands ledande teknikhandelsföretag med relaterade tjänster. Omsättningen 2018 uppgick till EUR 45,5 miljoner. Machinery Group erbjuder produkter och tjänster inom sektorerna mekanisk bearbetning, bygg och anläggning samt kraftöverföring. 

 

 

***

 

For ytterligare information:

 

Marjukka Virkki

Verkställande direktör, Machinery Group, +358 44 741 1061

marjukka.virkki@machinery.fi