Ny verkställande direktör i Machinery Oy

Marjukka Virkki har utnämts till verkställande direktör i Machinery Oy från den 1 april 2018. Hon kommer närmast från ABB där hon haft en lång karriär med ledande befattningar både globalt och nationellt, senast som Senior Vice President ABB Service Finland. Marjukka har en bred erfarenhet från tillverkande industri och relaterade tjänster samt god kunskap om finsk industri. 

”Marjukka Virkki är en erfaren ledare med bevisat goda prestationer i motsvarande roller. Hon är affärsfokuserad och besitter förmågan att få människor att arbeta tillsammans mot gemensamma mål”, kommenterar Simon Hallqvist, styrelsens ordförande och fortsätter, ”Marjukkas uppdrag blir nu att säkerställa bolagets starka position och samtidigt fortsätta förbättra verksamheten tillsammans med våra anställda och våra partners. Jag serverkligen fram emot att arbeta med henne”. 

Richard Bergström avgår som verkställande direktör med omedelbar verkan. ”Richard har lett Machinery genom den första integrationsfasen. Hans avgång är en ömsesidig överenskommelse och styrelsen är tacksam för hans insatser för bolaget. Under Richards ledarskap har man skapat en solid bas att bygga vidare på”, konkluderar Simon Hallqvist.

“Jag skulle vilja tacka alla anställda i Machinery för deras hårda arbete under min tid som verkställande direktör”, tillade Richard Bergström. ”Jag känner mig hedrad över att ha haft förmånen att få leda detta bolag och stolt över allt vi har åstadkommit”.

Marjukka Virkki kommenterar, “Jag tror starkt på finsk industri och dess framtid. Machinery befinner sig i en strategisk position i värdekedjan för att ytterligare förbättra våra kunders konkurrenskraft” och fortsätter, ”Machinery har allt som krävs för det: en stark marknadsposition, goda och krävande kunder, starka partners med konkurrenskraftiga produkter samt ett enastående team. För mig är det en spännande möjlighet och en intressant utmaning att leda ett bolag grundat för över 100 år sedan. Vi har dock mycket arbete framför oss innan vi uppnår vår fulla potential”.

Publiserat: 2018-01-18