Preato Capital förvärvar AB Tage Lindblom

Preato Capital har förvärvat AB Tage Lindblom, en ledande leverantör av livsmedel till svensk storköksmarknad.

Tage Lindblom är ett väletablerat livsmedelsföretag med en rad kända varumärken. Bolaget är en specialiserad leverantör till hotell, restauranger och storkök som inom sina prioriterade produktområden kolonial, ost och mejeri har ett brett utbud samt en stark ekologisk profil. Bolaget grundades 1922 och har en rikstäckande verksamhet med cirka 20 medarbetare och kontor i Stockholm och lager i Linköping. Omsättningen för 2016 uppgick till cirka 395 miljoner.

Preato Capital är ett privatägt investeringsbolag som investerar i små och medelstora företag i Norden. Preato Capital investerar branschoberoende i lönsamma och etablerade bolag som har en bevisad affärsmodell, där man tillsammans med företagsledningen kan äga och utveckla bolagen långsiktigt. 

Tage Lindblom har en lång historik och en väl etablerad marknadsposition inom storkök som i kombination med en högkvalitativ produktportfölj och starkt fokus på innovation gör bolaget till en attraktiv samarbetspartner för kunder och leverantörer. Med denna utgångspunkt ser vi goda möjligheter att växa och vidareutveckla verksamheten, säger Magnus von Schoultz, Preato Capital.

Med Preato Capital som ägare ser vi goda förutsättningar att fortsätta den långsiktiga utvecklingen av vårt företag. Vår ambition är att varje dag göra vårt bästa för att vara en uppskattad och pålitlig samarbetspartner till våra kunder och leverantörer, säger Thomas Bengtsson, VD Tage Lindblom.

***

För ytterligare information:

Magnus von Schoultz, Preato Capital AB, +46-767-24 43 84

Thomas Bengtsson, VD, AB Tage Lindblom, +46-703-33 88 86

Publiserat: 2017-04-26