Preato Capital förvärvar Machinery Oy

Preato Capital har förvärvat Machinery Oy, en av Finlands ledande aktörer inom teknisk handel och relaterade tjänster, från familjen Timonen.

Machinery är ett teknikhandelsföretag med verksamhet inom fyra huvudsakliga affärsområden, Power System Solutions, Construction Machines, Mechanical Engineering Industry och Aviation & Defence. Bolaget har en stark marknadsposition med ett erbjudande som innefattar ledande högteknologiska produkter inom industrimotorer, generatorer, byggmaskiner samt verktyg och maskiner för tillverkande industri. Dessutom erbjuds underhåll och service av installerade lösningar.

Machinery grundades 1911 och har ägts av familjen Timonen sedan 1950-talet. Bolaget har idag en rikstäckande verksamhet med cirka 70 medarbetare och kontor i Vanda utanför Helsingfors samt i Tammerfors, Åbo och Joensuu. Omsättningen för 2016 uppgick till cirka EUR 31 miljoner med god lönsamhet.

I samband med förvärvet har Richard Bergström har utsetts till ny VD och koncernchef för Machinery. Richard har lång erfarenhet från olika ledande befattningar i verksamheter inom industri och teknisk handel.

Preato Capital är ett privatägt investeringsbolag som investerar i små och medelstora företag i Norden. Preato Capital investerar branschoberoende i lönsamma och etablerade bolag som har en bevisad affärsmodell, där man tillsammans med företagsledningen kan äga och utveckla bolagen långsiktigt. 

Machinery har en lång historik och etablerad marknadsposition som i kombination med en stark teknisk kompetens inom sina utvalda industrisegment, högteknologiska produkter och relaterade tjänster möjliggör ett konkurrenskraftigt erbjudande. Med denna utgångspunkt ser vi goda möjligheter växa och vidareutveckla verksamheten, säger Simon Hallqvist, Preato Capital.

***

För ytterligare information:

Simon Hallqvist, Preato Capital AB, +358-40-510 27 60

Richard Bergström, Machinery Oy, +358-40-737 31 57

Publiserat: 2017-02-01